NIESMANN+BISCHOFF Motorhome Club

I samband med utställningen Husvagn & Husbil på ELMIA 2012 inbjöd den dåvarande Svenska generalagenten Niesmann+Bischoff Sverige till en s.k. VIP-kväll där Niesmannägare bjöds på god mat och dryck i samband med visning av de utställda husbilarna.

Cécile Rouesné (Export manager) från Niesmann+Bischoff fabriken i Polch informerade bl.a. om de nya textilierna och inredningslösningarna som infördes på bilarna från årsmodell 2013.

Bland Niesmannägare har frågan om bildandet av en husbilsklubb diskuterats och i samband med VIP-kvällen bildades en interimistisk styrelse med uppgift att starta Niesmann+Bischoff Motorhome Club. Klubben har nu varit verksam sedan 2012 och genomförde det första årsmötet under ELMIA 2013. Klubben har för närvarande 88 medlemmar.  Ändamålet med klubben är bland annat att ge medlemmarna tips om skötsel, handhavande, tekniska lösningar, resetips och arrangera sammankomster. 

 

Medlemsavgift 2024

Årsmötet 2023-09-09 beslutade bibehålla medlemsavgiften till 250 kr/bil.

Kontrollbesiktning

När du ska kontrollbesikta husbilen kan besiktningspersonalen vilja se bilens chassinummer. Vet du var det sitter? När vår kassör var på besiktningen senast så hittade personalen inte chassinummret, men fick tips av en kollega att leta i Gasolutrymmet bakom ena gasflaskan. Längst ner i hörnet "närmast passagerarens fötter" finns ett hål i plasten genom vilket det inpräglade chassinummret kunde läsas. Besiktningspersonalen hotade med en ny registrerinsbesiktning för några tusen kronor om man inte kan visa upp fordonets chassinummer som skall vara präglat i chassiet.
Tips: Leta reda på ditt fordons chassinummer.

 

Värva medlemmar