Träffar
 
Vårträff 2019

Årets vårträff genomfördes den 26-28 april i fiskeläget Sandhamn i Blekinge. Till träffen kom 22 bilar och dess besättningar. Vi hade, som oftast vid träffarna, tur med vädret och många satt ute under fredagen i solen och njöt. På kvällen fick vi låna hamnkrogen "Sailing Inn" för samvaro där vi åt och drack medhavd kost.
Till kvällen kom Forsbergs Vd Maria Valentin för att berätta om deras verksamhet och samarbete med klubben. Forsbergs finns nu på 7 platser i landet, men saknar återförsäljare i norr.
Under lördagen genomfördes en resa till Karlskrona där ett besök på Marinmuseet var huvudattraktionen.
Lördagkvällen lånade vi några stugor för samvaro där förfriskningar och tilltugg serverades innan middagen på hamnkrogen, som serverade en magnifik buffé med såväl fisk som kött. Restaurangen kan varmt rekommenderas för sin goda mat och välvilja att skapa trivsel.
Det var särskillt roligt att så många nya medlemmar hörsammat kallelsen och kommit till träffen. Våra träffar är ett bra forum för att byta erfarenheter och tips om såväl bilarnas skötsel som resetips.
Under söndagen skildes vi åt, efter en trevlig helg, för att köra hemåt eller ut i världen som några gjorde direkt. Nästa träff med klubben blir redan i maj då vi genomför ett fabriksbesök hos Niesmann i Polch.
Ett stort tack till kassören Björn Nordbeck och hustru Barbro för en fint arrangerad vårträff.

 

Fabriksbesök i Polch 2019

I år var det åter möjligt att besöka Niesmann fabriken i Polch för att följa produktionen av Niesmannbilar. Besöket genomfördes måndagen den 27 maj. Nio ekipage med besättningar hade hörsammat inbjudan och infann sig redan på söndagen den 26 maj. Under kvällen genomfördes ett mycket trevligt samkväm då vi kunde sitta ute i det varma och vackra vädret. På måndagen bjöds vi in till fabriken av Cecille (export mananger) som presenterade företaget och visade film från genomförda krocktester med Niesmannbilar. Det är dessvärre mycket få husbilstillverkare som genomför krocktester med sina husbilar. Resultaten från testerna visar att Niesmanns bilar är bland de säkraste som finns på marknaden. Efter presentationen delades vi upp i två grupper och fick titta på tillverkningen. Ett mycket stort och gediget arbete visades, då Niesmann tillverkar alla inredningsdetaljer själva i fabriken. Även väggar och tak framställs på plats. Teknisk utrustning såsom kyl/frys, spisar, toaletter och liknande kommer naturligtvis från underleverantörer. Efter färdigmontering testas bilarna på provbana och vattenbesprutas för att upptäcka eventuella läckage. Årligen  tillverkas totalt ca. 600 bilar.
Efter visningen bjöds vi på en riktig "dunderfika" och kunde ställa ytterligare frågon om produktionen. På kvällen gjorde vi en närbelägen restaurang den äran och på tisdagen for de flesta åt olika håll i Europa. Sammanfattningsvis ett mycket trevligt och intressant besök.

 

Till början på sidan