Träffar
 
Höstträff 2019

 

Årets höstträff genomfördes den 18-20 oktober på campingen Hav & Logi, i Skärhamn på Tjörn. 18 ekipage med besättningar samlades på den trevliga och välordnade campingen. På fredag kväll samlades vi i en samlingslokal som campingen ställt till vårt förfogande. Några nya medlemmar deltog för första gången och smälte snabbt in blad de som mer regelbundet brukar delta, de hälsades speciellt välkomna. Vi åt och drack medhavd kost, och av ljudnivån under kvällen, att dömma, trivdes alla väl.
På lördag förmiddag genomförde styrelsen ett möte. Vår nya sekreterare, Susanne Buske, hälsades välkommen och presentera ett utskrivet och justerat protokoll direkt efter mötet, mycket snabbt jobbat!
Under eftermiddagen genomfördes utbildning i HLR (Hjärt Lung Räddning) av en sakkunnig från Räddningstjänsten där alla fick pröva tekniken på dockor. Även hjärtstartare kunde testas, mycket nyttigt och lärorikt.
Senare under lördag kväll åt vi en gemensam middag som var mycket välsmakande och serverad av ett cateringföretag (Den Franske Kocken). De flesta åt fisk och några valde kött, men alla var mycket nöjda med maten. Samvaron blev glad och uppsluppen, vilket är brukligt på våra träffar.  Under söndag förmiddag skiljdes vi för att köra till olika destinationer, några skulle även köra ner i Europa för vinterförvaring.
Vädret var mycket bättre än vad meteorologen hotat med över helgen. Nästa gång träffas vi till vårträffen, som ännu inte är bestämd var den ska genomföras.

 

Fabriksbesök i Polch 2019

I år var det åter möjligt att besöka Niesmann fabriken i Polch för att följa produktionen av Niesmannbilar. Besöket genomfördes måndagen den 27 maj. Nio ekipage med besättningar hade hörsammat inbjudan och infann sig redan på söndagen den 26 maj. Under kvällen genomfördes ett mycket trevligt samkväm då vi kunde sitta ute i det varma och vackra vädret. På måndagen bjöds vi in till fabriken av Cecille (export mananger) som presenterade företaget och visade film från genomförda krocktester med Niesmannbilar. Det är dessvärre mycket få husbilstillverkare som genomför krocktester med sina husbilar. Resultaten från testerna visar att Niesmanns bilar är bland de säkraste som finns på marknaden. Efter presentationen delades vi upp i två grupper och fick titta på tillverkningen. Ett mycket stort och gediget arbete visades, då Niesmann tillverkar alla inredningsdetaljer själva i fabriken. Även väggar och tak framställs på plats. Teknisk utrustning såsom kyl/frys, spisar, toaletter och liknande kommer naturligtvis från underleverantörer. Efter färdigmontering testas bilarna på provbana och vattenbesprutas för att upptäcka eventuella läckage. Årligen  tillverkas totalt ca. 600 bilar.
Efter visningen bjöds vi på en riktig "dunderfika" och kunde ställa ytterligare frågon om produktionen. På kvällen gjorde vi en närbelägen restaurang den äran och på tisdagen for de flesta åt olika håll i Europa. Sammanfattningsvis ett mycket trevligt och intressant besök.

 

Till början på sidan